top of page

Ce le face portarilor?! Mendy, al patrulea goalkeeper hipnotizat de Benzema

Real Madrid a învins Chelsea, pe Stamford Bridge, scor 3-1, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Omul meciului a fost Karim Benzema, autorul unei triple. În prima repriză, Francezul a marcat două goluri în trei minute (21', 24') cu lovituri de cap imparabile, iar la prima fază din repriza secundă a profitat de o eroare uriașă a defensivei lui Chelsea și a izbutit tripla.

Karim Benzema, atacantul care hipnotizează portarii

Al treilea gol din meciul cu Chelsea marcat de Benzema se aseamănă foarte mult cu alte trei reușite de francez în Champions League, când a profitat de niște gafe inexplicabile ale portarilor adverși și a înscris în fazele eliminatorii, inclusiv într-o finală. Marca a alcătuit o listă cu golurile de acest tip marcate de Benzema, iar Edoaurd Mendy, portarul lui Chelsea care a gafat la golul trei, este a patra astfel de victimă a francezului, după Sven Ulreich (Bayern), Loris Karius (Liverpool) și Gianluigi Donnarumma (PSG).

Real Madrid - Bayern 2-2 (semifinale, sezonul 2017/2018). Sven Ulreich, portarul lui Bayern, iese din poartă pentru a primi o pasă, dar trece inexplicabil pe sub minge în momentul în care e atacat de Benzema, iar francezul înscrie.

Real Madrid - Liverpool 3-1 (finala, sezonul 2017/2018)

Loris Karius, portarul lui Liverpool, prinde fără probleme o minge și încearcă să repună rapid, însă trimite direct în Benzema, aflat la doi metri de el, iar mingea intră în poartă.

Real Madrid - PSG 3-1 (optimi, sezonul 2021/2022)

Gianluigi Donnarumma, portarul lui PSG, primește o pasă, e atacat de Benzema, face o nouă atingere și, aflat sub presiune, pasează greșit. Mingea ajunge la Vinicius, care îi retrimite lui Karim, iar francezul înscrie.

Chelsea - Real Madrid 1-3 (sferturi de finală, sezonul 2021/2022)

Edouard Mendy, portarul lui Chelsea, iese până la aproximativ 35 de metri de propria poartă, preia pe piept fără să fie sub presiune, dar pasează greșit către Antonio Rudiger. Benzema sprintează imediat, profită și de lentoarea fundașului și marchează fără emoții în poarta goală.

  • 37 de goluri a marcat Karim Benzema în cele 36 de meciuri din acest sezon

  • 11 goluri a înscris Benzema în actualul sezon de Champions League

  • 82 de goluri a reușit francezul în Champions League, fiind doar al patrulea jucător din istoria competiției care depășește borna 80, după Cristiano Ronaldo (140), Lionel Messi (125) și Robert Lewandowski (85).

bottom of page