top of page

Dinamo, în pericol să nu înceapă următorul sezon în Liga 2.

Dinamo, în pericol să nu înceapă următorul sezon în Liga 2: ”Lucrurile merg foarte rău!”

Dinamo se pregătește pentru Liga 2 după ce ”câinii” au retrogradat în urma dublei cu U Cluj, scor 1-3 la general.

Suporteri Dinamo / Foto: Profimedia Images


Totuși, problemele continuă pentru clubul bucureștean, iar legendarul fotbalist al lui Dinamo, Dănuț Lupu, crede că clubul ar putea intra în faliment înaintea debutului în Liga 2.

Dinamo, în pericol să nu înceapă următorul sezon în Liga 2: ”Lucrurile merg foarte rău!”

Dănuț Lupu se teme că Dinamo nu va începe următorul sezon deloc, după ce alb-roșii au retrogradat în Liga 2. Fostul mare jucător este de părere că problemele financiare vor duce în cele din urmă la falimentul clubului din Ștefan cel Mare.

Lupu crede că Dinamo are nevoie de cel puțin trei milioane de euro pentru a face față în următorul sezon în Liga 2. Dacă nu vor reuși să obțină acești bani, ”câinii” vor dispărea, crede Dănuț Lupu.

Cu scuzele de rigoare, la Dinamo lucrurile merg foarte rău. Fără bani nu poți să faci nimic. Mai e o lună și trei săptămâni și începe campionatul. Îmi doresc să îi văd în prima etapă. O spun cu durere în suflet, dar mi-e cam frică. Și anul trecut erau în Liga 1 și nu au găsit un sponsor. E greu fără sponsor. Ce faci cu un milion, un milion ajunge doar pentru datorii. Lui Dinamo îi trebuie cel puțin trei milioane de euro, nu are ce face cu un milion.

Dacă tot se face un Dinamo, vreau să se facă un Dinamo de care să le fie frică tuturor echipelor, nu să ne bată toți. Repet, le trebuie trei milioane de euro”, a declarat Dănuț Lupu la emisiunea Fotbal Club. Răzvan Zăvăleanu: "Avem o lună și jumătate întârziere la salarii. Situația e grea"

Dinamo are datorii de peste 9 milioane de euro, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu încearcă să găsească un investitor important.

În direct la Digi Sport, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că pericolul intrării clubului în faliment nu este iminent. Totuși, Zăvăleanu a recunoscut că există restanțe salariale către jucători.

"Toți jucătorii cu care am discutat s-au dovedit băieți de caracter. Unii dintre ei au renunțat la încasarea banilor pentru luna iunie, pentru a ajuta clubul. Alții și-au amânat restanțele până în 2023. Avem o lună și jumătate întârziere la salarii. Deocamdată, jucătorii nu pot să facă cerere împotriva clubului.

Suntem pe cale să rezolvăm problema aceasta și nu cred că vom ajunge în situația în care să ne confruntăm cu judecata. Raportat la treaba cu jucătorii, nu am nicio emoție în privința falimentului.

Situația financiară a clubului e destul de grea, ne descurcăm greu tocmai pentru că sunt aceste întârzieri salariale. Pentru bugetul previzionat pentru sezonul următor, stăm bine pe hârtie, teoretic. Dar sunt aceste restanțe pe care vreau să le văd rezolvate cât mai repede. Facem eforturi în aceste zile să strângem banii necesari”, a anunțat Răzvan Zăvăleanu la Fotbal Club.

bottom of page