top of page

Lovitura dată de Dunărea Brăila! Jucătoarea de 1,91 m a cucerit trei titluri ale Africii

Echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, transferul unui nou pivot angolez, Liliana da Silva Venancio, mutare care va fi valabilă din vară.


Liliana Venancio (26 de ani) are 1,91 m şi va veni de la echipa Primeiro de Agosto (Angola). Liliana a participat la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 din Danemarca, la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio şi din 2020 de la Tokyo cu naţionala Angolei. Venancio a cucerit trei titluri de campioană a Africii cu Angola, 2016, 2018 şi 2021.

Liliana da Silva Venancio nu este străină publicului brăilean, ea participând în anul 2019 la Trofeul Carpaţi, câştigat de naţionala Angolei în Sala Polivalentă din Brăila. Jucătoarea a semnat un contract pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.




''Sunt foarte bucuroasă că am ocazia de a mă alătura echipei din Brăila în sezonul viitor şi să vin în Europa pentru a mă dezvolta mai departe în carieră.


Aştept cu nerăbdare să descopăr liga românească, pe care o ştiu puternică şi să întâlnesc toţi fanii şi oamenii din jurul clubului din Brăila. Voi face tot posibilul pentru a obţine rezultate bune la club şi abia aştept să îndeplinesc obiective mari cu noile mele coechipiere'', a declarat Liliana da Silva Venancio.





Pe 1 februarie, Dunărea Brăila anunţa transferul altui pivot angolez, Ruth Joao (Paris 92), valabil tot din vară. Dunărea a perfectat şi alte transferuri pentru sezonul viitor, interul stânga brazilian Giulia Guarieiro şi interul dreapta sârb Jelena Lavko (Minaur Baia Mare). De asemenea, extrema dreaptă Aneta Udriştioiu şi extrema stângă braziliană Larissa Fais Munhoz Araujo şi-au prelungit contractele până în 2023. Agerpres.

bottom of page