top of page

Apărarea FCSB-ului se schimbă! Ce aduc în plus primele două transferuri ale verii

FCSB a reușit primele două transferuri ale verii: i-a luat pe Joyskim Dawa (26 de ani), de la FC Botoșani, și pe Rachid Bouhenna (30 de ani), liber de contract după despărțirea de CFR Cluj.



Joyskim Dawa și Darius Olaru / Foto: Sport Pictures


Gigi Becali a fost nevoit să aducă întăriri în centrul apărării pentru că, după ce i-a cedat pe Andrei Miron și pe Paulo Vinicius, a rămas și fără Iulian Cristea, indisponibil pentru restul anului din cauza accidentării suferite la echipa națională.

FCSB are un nou cuplu de fundași centrali

În mod normal, Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna vor forma cuplul de fundași centrali la FCSB, cel puțin până în startul anului viitor, când revine Iulian Cristea.


Față de perechea de stoperi de sezonul trecut, formată din Iulian Cristea și Paulo Vinicius sau Andrei Miron, FCSB va avea un cuplu de fundași centrali superior din punct de vedere fizic.

Rachid Bouhenna și, mai ales, Joyskim Dawa impresionează prin fizic. Ambii au peste 1.90 metri, 1.91 pentru algerian și 1.94 în cazul camerunezului, și sunt solizi în jocul de cap, capitol la care FCSB a suferit sezonul trecut, mai ales în finalul campionatului, când în centrul apărării au jucat Iulian Cristea, 1.84 metri, și Andrei Miron, 1.85 metri.


Dintre cei doi nou veniți, Gigi Becali a plătit doar pentru Joyskim Dawa, 350.000 de euro și procente dintr-un eventual viitor transfer. Camerunezul pleacă de la FC Botoșani după un singur an, în care a evoluat în 31 de partide.


Tot un an a stat și Rachid Bouhenna la precedentul club, CFR Cluj, unde a început în formula de start, în mandatul lui Marius Șumudică, dar a început să joace mai puțin de când echipa a fost preluată de Dan Petrescu.


  • 19 meciuri a jucat Rachid Bouhenna la CFR Cluj, ultimul pe 19 decembrie, 1-0 cu FC Argeș

Ce soluții mai are FCSB

Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna sunt singurii fundași centrali de ”meserie” pe care FCSB se va putea baza până în startul anului următor.


În centrul apărării vor mai apărea, la nevoie, Denis Haruț, Ovidiu Popescu și Mihai Lixandru, fotbaliști care s-au consacrat pe alte poziții, dar care acoperi și o poziție din centrul apărării.

bottom of page